Finbesök på bloggen från Bromma-dam

Hej gympa-Sverige!

Idag får ni se ett nytt ansikte här på bloggen. Jag blev tillfrågad om jag ville gästblogga, och vem tackar nej till det!?

Jag heter Minora och tävlar i helgen mitt tredje SM i Brommagymnasterna. Innan dess var det Täby som gällde för min del. Vi är ett lag som kommer från olika delar av Stockholm och en och annan mer långväga ifrån. Även kända som Sveriges kortaste lag med Motus hack i häl där vår medellängd är 0,6375cm kortare.

Idag är det fyra dagar kvar tills att vi damer står på tävlingsgolvet, det pirrar lite extra i magen när jag skriver detta. Trots att jag älskar denna sport har jag någon slags hatkärlek till den såhär innan tävling med en hel drös av tankar och känslor. En blandning av förväntan, nervositet, glädje, viljan att lyckas, oro över om kroppen kommer att hålla osv. Men trots detta ser jag verkligen fram emot att hoppa in i gympabubblan igen, få en långhelg med laget och träffa alla andra härliga gymnaster och såklart se vad helgen har att erbjuda i gympa-väg.

De två senaste SM-tävlingarna har inte riktigt gått som planerat för vår del med oturen att dra på oss lite väl många skador både innan och under tävlingarna. SM 2015 var vi ynka åtta personer som dansade friståendet och sju personer som kunde köra redskap. Men nu börjar hälsenor och korsband att läka, och vi är sugna på revansch.

Jag har dock själv vilat från gymnastiken lite den senaste veckan då jag har haft känningar i muskelfästet vid knävecket. Fick igår beskedet att jag fått en bristning i en sena men magnetröntgen visade att inget är på väg att gå av. Så idag kunde jag träna på utan att behöva vara orolig över smärtan, och det bästa av allt är att volterna fortfarande sitter i kroppen. Det tar ju såklart lite på psyket att inte ha haft den optimala uppladdningen och inte hunnit med att köra tävlingslandning. Men väl på tävling brukar inte det vara något problem. Jag intalar mig själv att jag kan mina varv vilket även mina tränare och lagkamrater är duktiga på att påminna mig om. Det är nu mental träning kommer till användning på riktigt och att köra volterna i huvudet. Så med mycket visualiseringsträning kommer detta bli grymt.

Stämningen på träningen idag var på topp och vi hoppade in i gympabubblan på riktigt.

IMG_7130

Imorgon väntar en sista friståendeträning sedan tar vi tåget mot Lund på torsdag.

Ses på SM! Kramar från Minora.

Kommentera

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.