Vi har fått äran att presentera fem elitgymnaster som ska tävla SM i truppgymnastik i Lund.

De kommer skriva om sina träningar, förberedelser och måluppsättningar inför ett seniort mästerskap.

Nedan hittar ni en presentation om vem de är, var de kommer från och lite annan rolig fakta.

Följ deras historier här: SM-Bloggen

photo

Lucas Bodin

GF Brommagymnasterna

Min nuvarande förening: GF Brommagymnasterna
Mitt smeknamn: Lurre eller Lucky-luke är nog vanligast.
Vad ska bli roligast med SM? Det roligaste med SM för mig blir förhoppningsvis att få tävla på ett eller flera nya varv.
Vilken har varit din största framgång resp motgång inom gymnastiken: Min största framgång var nog när jag tävlade EM 2014 tillsammans med herrlandslaget. Det känns som en av mina bättre prestationer. Motgångar däremot har jag faktiskt inte haft så många av. Det värsta var nog under SM 2015 där jag efter en obehaglig dos av sol blev tvungen att avbryta tävlingen. Det var tufft.
Vad gör du när du inte tränar: När jag inte är i träningshallen studerar jag på kungliga tekniska högskolan eller umgås med min flickvän.
Ditt bästa tips för att bli bra på gympa: mina bästa tips till dig som vill bli bra på gympa:
  1. Se till att ha hög närvaro på träningarna. 90% minimum!
  2. Hitta en förebild att se upp till. Då vet du hela tiden vart du är påväg.
  3. Lek mycket och experimentera med olika volter! Desto fler volter du behärskar desto roligare blir gympan. Bästa uppladdningen innan en träning är såklart att hänga med laget och kolla på gympaklipp på youtube!

Vilket är ditt stjärntecken: kräfta
Längd: 172cm typ
Partytrick: Ni som vet, ni vet.
Min första förening: Tyresögymnastiken
Vilket är ditt första gympaminne: Mitt första gympaminne blev till när jag var 8 år och i en handvolt lyckades sparka min lagkamrat Andreas som, olyckligtvis, stod bakom mig i ledet. En häl i ansiktet gör jätteont tänkte jag och började genast gråta. Kanske tycker du nu att det istället skulle ha varit Andreas som grät, men så var det visst inte.

.

photo

Claudia Blomqvist

GK Motus Salto

Hejsan!
Det är jag som är Claudia, jag svarar även till Cludde, Caludia, Cluddeluddan och nästan alla andra smeknamn ni kan komma på. Under mina (snart) 20 år har jag tränat gymnastik i 14 år, 12 år i LUGI gymnastik och de 2 senaste åren i GK Motus Salto! När jag inte tränar själv är jag tränare för ett gäng riktigt härlig tjejer och även för en grupp busiga småkillar. Under dagarna jobbar jag på dagis och på den lilla lediga tid jag har kvar äter jag, tittar på Grey’s anatomy eller skickar kattfilmer till Nina och Mini. Min största framgång inom gymnastiken var nog vårt SM-brons förra året! Det är min första medalj på SM och känslan som vi hade i laget var helt oslagbar. När det gäller min största motgång var det nog för 1,5 år sedan då jag skadade foten och det kändes som att det aldrig ville bli bra. Det var bara problem på problem. När foten äntligen började samarbeta så började huvudet spöka. Men jag lyckades komma tillbaka i tid till Svenska Cupen och det är jag oerhört glad över! Roligast med SM ska nog bli att få tävla på ”hemmaplan” men jag ser även fram emot att hoppa in i gympabubblan och ha jäkligt roligt! Vi kör lite rolig fakta också!

  1. Jag har en liten grön sköldpadda som följer med på ALLA tävlingar
  2. Jag har en ”liten” obsession med Disney
  3. Kvarg och strumpor är mitt bästa recept på framgång
  4. Mitt stjärntecken är Oxen, jag fyller år den 27 april och det betyder såklart att Johanna Sjöberg är min födelsedagstvilling
  5. Jag älskar att åka skidor, helst i alperna med strålande sol och mycket snö!
  6. Jag är ett stort fan av USAs AG-gymnaster! Titta bara på Simone Biles, hur cool är inte hon
  7. Mitt största mål inom gympan är att komma med i landslaget och tävla EM!
photo

Gustaf Berggren

GF Fram

Hejhej! 
Jag heter Gustaf, är 21 år gammal och tränar sedan 16 år tillbaka i GF Fram.
Jag har ett par olika smeknamn, Gusse, Gurra, Gastof, Garsten eller Gast – bland mina närmaste vänner är det sedan en tid tillbaka helt normalt att hitta på ett nytt smeknamn för varandra stup i kvarten.
Det jag ser fram emot mest med SM är nog att få chansen att komma med i landslaget. Jag lyckades med det år 2014 (herrlandslaget) och har som mål att göra det även i år.
EM 2014 ser jag som min största framgång inom gymnastiken, min största motgång är svårt att avgöra då mina motgångar kommit som många mindre händelser istället för en stor men en motgång var i slutet på år 2014 när det kändes som nästan halva laget slutade..
När jag inte tränar studerar jag till brandman eller så äventyrar jag med mina vänner.
Mina bästa tips för dig som vill bli bäst på gympa är att aldrig ge upp, kör så många varv som möjligt och gör alltid ditt bästa oavsett om det är ett svårt, lätt, roligt eller tråkigt varv du kör. För att en träning ska bli riktigt bra gäller det att man lyssnar på mycket E-type på hög volym som uppladdning.
Jag är 187 lång ifall någon undrade..?
photo

Hampus Huss

GK Motus Salto

Hejsan! 
Jag heter Hampus, är 18 år gammal, kommer från Malmö och går egentligen i GK Motus-Salto men i år ska tävla SM för Lugi.
Jag har diverse inofficiella smeknamn som inte är värda att nämnas, men de vanligaste är Hampe, Stampe och Stampus.
Det roligaste med SM är att det är min första seniortävling, tyvärr inte med mitt ”riktiga” lag men de är samtidigt sjukt roligt att testa att tävla med ett nytt lag. Som den underdog jag är så har jag varken tävlat JEM eller JNM, utan min största framgång är att jag inte tränat gympa på hög nivå förrän våren 2015. Min största motgång var i början av min gympakarriär då jag var sjukligt rädd för att kasta mig bakåt vilket ledde till att jag lärde mig rondat flickis för 3 år sedan.
När jag inte tränar så går jag i skolan och läser beteendevetenskap på gymnasiet och jag tränar också två gäng killar.
För att bli bra på gympa så ska man ha ett självförtroende som heter duga och även ta för sig på träningarna. Ta vara på varje varv och sug in varenda liten droppe kunskap som du möjligtvis kan få. Anledningen till varför jag tränar med Lugi är att mina kära lagkamrater i Motus Salto är mycket yngre än jag och just nu ligger deras fokus på JNM. Så en dag satt jag och klagade på att jag inte fick tävla till våren till min vän från Lugi (Oscar Andersson) och han erbjöd mig en plats i Lugis SM satsning . Jag tränar fortfarande alla redskapsträningar med Motus Salto och endast friståendeträningarna med Lugi. Lugis SM Mix är en ihopslagning av Lugis seniortjejer, några killar från Lugi, en drös Göteborgskillar och så jag från Malmö. Vi samtränar genom att ha läger på helger för att slipa fristående och träna lite redskap tillsammans.
photo

Johanna Sjöberg

Teamgym Helsingborg

Hej och välkommen till min presentation!

Mitt namn är Johanna Sjöberg och jag är en 18-årig skåning som tränar tillsammans med godingarna i Teamgym Helsingborg. Jag har tränat gymnastik sen jag var sex år gammal och har hunnit med tre SM – varav alla har varit med olika lag. 2013 tävlade jag för Halmstad Frigymnaster på deras hemmaplan, 2014 med Helsingborgs Turn och nu senast 2015 med älskade TGHBG! Det bästa med att tävla SM är utan tvekan att träffa alla goa människor man hinner sakna under icke-tävlingssäsongen, samt att få vara en del av allt tagg och den stämning det alltid blir på tävling! Även genrepet hemma, med publik och dräkter och grejer samt förträningen i tävlingshallen kvällen innan är favvomoment ? Givetvis har jag varit med om både fram- och motgångar under min tid som gymnast med tuffa perioder med framförallt skador, men det händer så mycket kul på vägen att det är näst intill omöjligt att lägga av! Den bästa och senaste pushen framåt var givetvis vårt JSM-silver i vintras, vilket var min första medalj på SM-stegen som tyvärr kom mitt sista år som junior.

När jag inte tränar går jag sista året i gymnasiet hemma i Helsingborg, tränar mina smågymnaster, pluggar, sover och äter… Ett rätt så normalt liv med andra ord!

Mitt bästa tips för att bli bäst på gymnastik är utan tvekan att träna med ett leende på läpparna, och de dagar det inte går så tränar man för att höja sin lägstanivå. Man får aldrig ge upp!
Hoppas ni har lärt er något kul om mig och att ni kommer tillbaka och läser vad vi skriver här på bloggen, hej sålänge!